Appropå födelsedagar - Pappa 53 år!

Idag har varit en speciell dag på många sätt - men för mig är den 26 Oktober alltid Pappas dag. Dock kunde jag inte komma på någon bra present i år så den fick mest bestå i ett grattis & en teckning från Anton.  Hmm... "Råttspår" tror jag den hette. Röda "V" över hela bilden :-)

Mamma & Pappa dök upp tidigt i morse med en stor lastbil, då Marcus & Pappa skulle hämta slipers, Simon följde med dem. Mamma var barnvakt åt Olina eftersom jag & Anton var på kalas. Direkt efteråt kom vi hem & åt tårta ytterligare en gång. Usch, nu är jag ganska less på tårta....

Anton fick åka lastbil han med, en kort sväng men det lever han nog länge på. Fast av minen att döma tror jag att han gärna hade följt med så långt det bara gick... Får nog ta en tur till Moffas jobb snart framöver kanske... (Att jag inte tänkt på det förut - dumpa barnen där så kan jag själv få shoppa i lugn & ro ;-)

Nu ikväll har vi haft dagisstädning - skönt att det är över & 7-8 veckor kvar till nästa gång! Borstade tänderna på barnen & de fick sitta i bilen & titta på film medans vi städade. Lagom till att vi började åka hemöver somnade alla 3. Lättsam nattning med andra ord...

Så nu hann jag med att koka lite mer äppelmos. Vi fick 6 kg äpplen av en jobbarkompis till Marcus, & alltihopa har nu blivit mos. Väldigt gott måste jag säga. Perfekt att ha i frysen & bara ta fram. Hittade ett "lättsamt" recept som jag gick efter. I alla andra kokböcker etc ska man ju ha passermaskin & en massa konstigheter för sig. Men det här receptet passade mig; koka skalade & skivade äpplen med pyttelite vatten i ca 5 minuter (tills de blivit mjuka) & tillsätt sedan socker. Låt koka någon minut. Fram med stavmixern & kör runt -  sen är mosen färdig! Snabbt & enkelt men ändå hemkokat!

Dags att hänga lite tvätt sen ska jag sova. (Läsa menar jag) Snodde Marcus bok - "Snabba cash". Har väntat på den länge & eftersom jag nu hunnit läsa 4 böcker under tiden han hunnit halvvägs genom sin, tänkte jag att det är lika bra att jag skyndar mig att läsa den så kan han få fortsätta senare utan att jag behöver vänta. Det är en bra bok, & efter att jag precis läst både Thomas Bodströms "Rymmaren" & Liza Marklunds "Livstid" så är jag nu så fullt uppe i alla fängelser & alla andra miljöer i Stockholm att jag snart kommer få besvär med att veta vad som hänt på riktigt eller inte, & vad som är verklighet. Mord börjar bli min vardag med andra ord :-)

Godnatt!

Fortsätter uppdateringen.... Anton - 3 stygn & en gitarr

Japp, så var det kört igen. (Ja för er som träffat oss regelbundet på sistone behöver inte sätta i halsen. Det har inte skett någonting mer!) Anton har fått sy 3 små stygn i pannan, alldeles ovanför ögonbrynet. Ramlade över en sten i skogen när dagis var ute på utflykt. Men min tappre gosse bet ihop & var inte särskilt ledsen när jag som mamma fick sitta på första parkett när det var dags att sy ihop såret. Tror tom jag fick sitta närmare än doktorn ;-) Så nu vet jag  hur det ser ut när man sys :-) Vi börjar känna oss hemma på Hälsocentralen nu. Eftersom Anton hade 2 täta öroninflammationer, förmodad UVI (Vilket det inte var men eventuellt sorkfeber eller någon annan infektion) samt ett återbesök hos tandläkaren pga olyckan i våras var detta hans 5 besök på 4 veckor, dvs 5 små "presenter". Jag börjar bli less på dessa klistermärken, ringar, studsbollar & annat krafs som finns i lådan. Fast Anton tycker det är lika spännande varje gång. Antagligen var det ju tanken på lådan som gjorde att han bet ihop sist... Åtminstone så behövde ju syster Marie bara säga "-du ska få titta i lådan sen"   skrattade han istället.

Just ja, gitarren var det oxå. Jo Anton gillar musik & instrument. Och hans kompis Tilda har ju en alldeles egen gitarr som han gått & suktat efter länge. Jag har inte tänkt så mycket på det, men så en dag när vi varit där så tjatade han massor om att han också ville ha en gitarr. Du får väl önska dig en då eller så får du köpa en själv för dina egna pengar, svarade jag. Glömde sen bort det hela tills vi en dag gick förbi "Hamngatan 12". Där inne hänger det små gitarrer i taket & självklart såg Anton dem de första han gjorde. Han frågade ytterligare en gång om vi inte kunde köpa en. Jag svarde att om han vill ha en gitarr så får han också betala den själv. Varför då? Har inte du några pengar? Jag vet att du har din plånbok med! sa då Anton. Ja inte går det att lura dem fast de är så små ;-) Sagt & gjort så har han alltså köpt sin alldels egna första gitarr. En vit - precis som han önskat sig (trots att inte Tildas är vit!) Så nu spelas här mest varje dag - får väl se. Kanske blir han en stor rockstjärna en dag?! (Jag som trodde han skulle bli fotbollsproffs...)

Sen har här hänt massor med hans utveckling som jag nästan har glömt bort, men som absolut måste få stå med. Han som aldrig har velat måla eller rita har helt plötsligt börjat rita för fullt. Varje dag - flera gånger om dagen. Och när man säger att det är först när man kan måla som man kan lära sig att läsa & skriva så kan jag bara konstatera att det ligger något i det. Precis så här var det med Simon också. Vi tränar bokstäver varje dag, & Anton "läser" bokstäver överallt. På flingpaket, böcker, affischer - överallt där det finns bokstäver. De som han kan säkrast är : A O G H (en stege)N  T & S. Ja... Anton kan man iallafall skriva med de bokstäverna... Inte alltid att de hamnar på rätt plats, & ibland vill han forsätta skriva "upp, ner & upp" (dvs ett N) med ner upp & ner igen.... så här /VVVVV..... Men det spelar ju ingen roll... bara ATT han skriver & börjar intressera sig är ju roligt! å nu har han tjatat i flera dagar om att skriva ett brev till Evelina... Får se när det blir av bara!

Idag var han på kalas hos Wille som fyllt 4 år. Spännande! Det var lekar, fika, korvgrillning & självklart fiskedamm. Hanna tänker då på allt & i godispåsen låg tom en tandborste :-) Allt som allt var det närmare 15 barn där men det märktes inte. Jag tycker det lät ungefär som när det bara är mina egna som är hemma.... Faktiskt tror jag inte att det var något barn som skrek överhuvudtaget... Alla satt på sina platser, åt sitt fika & lekte sen tillsammans, först inomhus i lekrummet & sen ute. Ja, skulle det vara så här hemma skulle inte jag tycka det var några problem med att ha 10 barn. Bara lite mer tvätt & lite mer mat ungefär...

Ja, det var om Anton det... Bara 3 av oss kvar :-)


Dags för dagis...

Nu har barnen vaknat & vi ska göra oss iordning för dagis... Återkommer senare under dagen!

/Sandra

Olina - dagisinskolning & har nu lärt sig gå

I hennes lilla liv har det hänt mycket de senaste veckorna. Hon har lärt sig att gå, & blir stadigare & stadigare för var dag som går. Från början tog hon små stapplande steg, men nu märker man att hon hellre går än kryper. Även när hon får bråttom mot något. Ett barn som precis börjat gå ser ju så himla rolig ut tycker jag. Ser ut som om de ska ramla när som helst, men så får de ut & fram nästa fot & balansen återfinns för en liten stund. Men på bara någon månad så kan de gå helt utan problem.

Allra mest gillar hon just nu att skjutsa runt sina dockor (eller egentligen vad som helst) i sin lilla dockvagn som hon fick av Linda med familj när hon fyllde år. En liten rosa "paraplyvagn" med "Hello Kitty" mönster. Förutom hennes dockor så har även Anton skjutsat runt Olina i den men den är inte riktigt byggd för det så det gäller att hålla koll. Dessutom är inte Anton någon vagnkörare att lita på...

Vi hade inte tänkt skola in Olina på dagis förrän tidigast efter jul, men för var gång vi varit där nu på slutet & sen Olina upptäckte att dagis var mer än en hall där man lämnade & hämtade storebror, har hon velat vara kvar & leka. Rutschkanan i lekrummet är en stor favorit. Därför har vi varit kvar en halvtimme på morgonen & lekt, & likaså på eftermiddagen. Så blev jag ju tvungen att inse att hon tycker bättre om att vara där än att vara hemma med mig. Därför har nu inskolning på dagis börjat för lilla tjejen. Eller kanske man kan kalla att den är gjord redan? Förra veckan var jag med två dagar, & sen provade jag att lämna henne i två dagar. Det har gått helt smärtfritt till. Eller ja, för henne åtminstonde... Det gick ju så bra att hon inte ville följa med mig hem när jag kom för att hämta henne.... Får se om det går lika bra den här veckan.

Annars är hon precis som vanligt, lika glad & lättsam som alltid. Nästan ännu mer lättsam kanske. Att natta henne efter en dag på dagis tar väl ca 3 minuter :-)


Ännu mer uppdatering....

kommer.... får nog skriva en rubrik för oss var.... Ser att det snart gått en månad sen sist.... Har haft många inlägg formulerade i huvudet men aldrig kommit mig för att skriva då datorn inte varit på just då, eller så har det varit en massa andra saker som jag behövt ordna först & sen har tiden inte funnits osv.

Ska försöka mig på att hinna skriva något nu medans barnen fortfarande sover....

RSS 2.0