28 år & Midsommar!

Ett kort litet inlägg för att gratta mig själv på födelsedagen :-)

Har börjat dagen med kaffe på säng (som jag önskat mig) & sen lite förberedelser för midsommarfirande. Har fått en studsmatta i födelsedagspresent som  pappa, Rickard & Simon håller på att sätta ihop. Så sen är det väl dags för ett premiärhopp :-) Anton hade köpt ett sött litet hus att ha i blomkrukan (han tyckte mormor kunde bo där....) & av Simon fick jag en bordsfläkt. Perfekt att ha i sovrummet när det är heta dagar! Andra presenter är blommor & halsband - vad mer kan man önska sig?!

Lite senare ska vi iväg på traditionsenligt midsommar firande i Västanede. Jag hoppas bara på att vädret ska bli lite stadigare så jag kan ha sommarklänning & blomsterkrans i håret!

Hoppas ni alla har en trevlig dag - det tänker jag ha!

Kram Kram

Fredagen den 13:e

Enligt många är det en riktig otursdag men för mig brukar fredag den 13:e alltid betyda att det händer något speciellt eller innebära att jag har tur. Kanske skulle man ha köpt sig en triss?

Thomas & Maria är på bröllop idag av alla dagar. Får hoppas att även brudparet brukar ha tur en dag som denna. Trist vore det annars, för vem vill börja sitt äktenskap med vetskapen om att man gift sig på en riktig otursdag?

Än har det inte hänt något mer spännande i mitt liv än att Simons första sommarlovsdag är här & vi har inte gjort något särskilt idag mer än att vara hemma. Barnen har åkt en tur på fyrhjulingen med Ulf & jag hade tänkt fixa & dona på Simons rum medans Olina sov. Bleir dock aldrig riktigt som man tänkt sig för jag skulle mejla iväg ett brev först. Min dator har ju "tappat" några av sina funktioner så innan mejlet kom iväg blev jag tvungen att ordna med detta problem först. Och då tänkte jag passa på att ordna med felet som gör att jag inte kan logga in på försäkringskassan också. Ringde pappa som guidade mig igenom & det visade sig att min dator (eller programvaran) är på tok för gammal. Så får klara mig ytterligare en vecka innan hjälpen anländer! Kanske vore dags att skaffa en helt ny dator? Men det får bli en senare fråga för det är många hål att täppa igen med plånboken & då har jag andra projekt på gång som gräver hål i ekonomin...

På tal om projekt. Nu är det väl så gott som klart att vi ska ha en ny lokal här i Kälarne till hösten. Ska bli spännande & roligt. Ser fram emot att dra igång på riktigt någon gång. Nu har det ju varit föräldraledigheten som varit mitt främsta yrke en tid. Jag hoppas verkligen att Kälarne-borna med omnejd tycker detsamma som jag, att det behövs lite SPA , massage & yoga på byn!

Nu ska jag springa upp & riva i lite tapeter igen!
Mae höres!


JAG SKA BLI FASTER!!!

Ja, det var den "hemlisen" jag pratade om sist som jag tyckte behövde ett alldeles eget inlägg.

Flera har såklart trott det att vi ska få ännu en bebis, eller att det var bröllop på gång eftersom jag skrev så krypiskt förra gången. Men så är alltså inte fallet, utan mina barn ska få en kusin! Det var en efterlängtad nyhet & det ska bli så roligt :-)

Vi fick veta på Rickards student när Thomas & Maria också var upp hur läget låg till. Pratade med mamma på tisdagen & redan då började hon att gissa & spekulera eftersom hon tyckte det lät som att Thomas hade något han ville berätta så vi sa det att vi får väl se när de kommer. Och då var det så!

De hann aldrig berätta innan jag var för nyfiken & råkade vända på en ram som stog i hallen hos mamma & pappa. Visste ju att mamma varit på Ikea & shoppat för någon vecka sedan, så jag trodde såklart att det var hon som köpt en ram, eller att Rickard fått den av någon i studentpresent. Den stog med baksidan utåt så jag var där & vände på den & fick se en UL-bild. Skyndade mig att ställa tillbaka den & skämdes lite för att jag varit så nyfiken & ville inte rota i deras saker. Men än hade jag inte hunnit komma så långt i tankarna att jag trodde det var en bebis på gång. Förstog ju att inte mamma & pappa skulle ha någon fler bebis, men tänkte att kanske någon av dem varit iväg & gjort någon undersökning. Ett ultraljud kan man ju göra av många anledningar. Även om jag kanske tyckte det var märkligt att man sätter in en sån bild i en ram. Längre hann jag aldrig fundera över saken innan Thomas kom & undrade om jag var nyfiken, & då gick det upp ett ljus för mig! :-)

Faster låter så väldigt gammalt ( farmor & farfar för den delen med) inte alls som att vara moster eller morbror. Men eftersom jag aldrig kommer att bli moster känns det väldigt roligt att jag snart kan titulera mig som faster! Gör inget att det låter gammalt heller, då kanske man känner sig "vuxen" istället ;-) Trots att jag är mamma så känner jag mig fortfarande som ett barn själv (hmmm börjar ju närma mig 30 så jag är väl inte såååå ung längre men ändå). Fast kanske är det som Rickard sa när han var liten; "alla har vi föräldrar & alltså är vi alla barn!" 

Bebisen beräknas födas kring nyår så vi får väl se om det blir en sen -08 eller  en tidig -09. Ska i vilket fall bli väldigt spännande att följa deräs graviditet! Ser även fram emot den dagen då mina barn kan åka & hälsa på kusinen i Stockholm & deras barn får åka till sina kusiner till jämtland & landet & hälsa på! Kommer ju inte bli så stor åldersskillnad på våra barn heller, mellan Olina & "bebis" blir det ju bara drygt 15 månader så de kommer säkerligen ha roligt tillsammans. Oftast vill man ju köpa nya saker, speciellt till det första barnet men nu får jag ändå spara våra barnsa

Både Thomas & Maria är väldigt barnkära & "duktiga" med barn så de kommer bli toppenföräldrar!

Ett stort GRATTIS till er båda två! (& till mig med för den delen ;-) )

Kram på er!

Sommar & sol - vi har flyttat ut!

Värmen är här & jag hoppas att den stannar länge! Har haft problem med att logga in här, & fick nu svaret. Sidan hade blivit flyttad. Men det gör inte så mycket det, för jag har knappast haft tid att sitta framför en dator senaste veckan när solen gassat där ute. Då gäller det att passa på & ta vara på de timmar man kan få utomhus. Hela huset har sett ut som ett bombnedslag & mitt hem har inte längre sett ut som ett hem utan mer som ett stort soprum där vi släppt allt vi haft i våra händer. Disken har fått stå odiskad, golven vet jag inte hur många dagar i rad jag lämnade trots alla fläckar. Här har burits lerbunkar in & ut i mitt kök, såpbubblor har spillts & vattenpistolerna har gått varma. Vi har med andra ord haft roligare för oss än att stå inne & skura golv. Vilket annars brukar vara mitt stora problem. Har väldigt svårt för att gå ut innan allt är städat, vilket såklart oftast resulterar i att jag blir inne fram till mellis innan jag klarar av att skynda mig ut i någon timme innan det blir dags för middagsstök. Marcus har mycket lättare för att släppa allt & bara gå ut. Strunt samma att sängen inte är bäddad, tvätten inte är struken eller något annat för mig högst väsentligt. Han vill vara ute! Men om sommaren får han ursäkta, men då är jag ingen hushållerska längre (inte för att han någonsin krävt det, men den rollen har jag gladeligen tagit på mig alldeles själv) För på sommaren vill jag ligga ute i solen, läsa en god bok eller tidining & känna hur man blir alldeles varm av den heta solen. Drömma om hur min trädgård kanske ser ut någon dag, planera & kanske se på grodan barnen fångat. Bara de inte gör som Anton gjorde förra veckan med den döda ,platta torkade grodan han hittat, stoppade den innanför mina byxor!
Sen har jag kanske inte tålamodet till att ligga stilla allt för länge när man ser hur allt ser ut på gården också. Jag skyndar än hit & än dit & gör små ryck överallt. Antagligen därför det inte blir något alls av något, mer än halvfärdigt här & var ;-)

Vi har iallafall haft det väldigt trevligt senaste veckan. Vi har även tältat här ute på gården. Väldigt mysigt & jag må säga att jag är imponerad av Simon som gick ut & la sig alldeles själv & somnade där ute. Det hade jag aldrig förväntat mig! MEn roligt att han börjar tuffa till sig lite & vågar göra en sån sak.  Anton har varit hemma från dagis väldigt länge nu. Han har inte velat gå, utan han vill hellre "leka" med grannen Ulf. Förra veckan var det bestämt att han skulle gå, men då ringde han själv i tisdags & berättade för "Bitta" att han skulle leka med Ulf så han skulle inte komma :-) Hon förstod mycket väl att det säkerligen var mer intressant & spännande att få åka på utflykt med 4-hjuling varje dag. Han bestämmer allt bra mycket den pojken &  Ulf skjutsar honom snällt dit han vill. Men han ser ju ut att ha minst lika roligt han, så jag kan med gott samvete släppa iväg de två för att sen gå & lägga mig i solstolen en stund & hämta andan. Ser ändå fram emot att lämna honom på dagis ett par timmar imorgon & bara vara ensam med lillfia.


I torsdags var det så dags för den sista i syskonskaran att ta studenten. Vi var alla inne i stan för att fira att vår lillebror inte längre är liten! Herregud, när jag tog studenten hade ju jag & Marcus redan varit tillsammans ett år! Rickard var så stilig i sin nyinköpta kostym, & en massa grattishälsningar om halsen. Stog sedan förgäves & spanade efter deras lastbil som vi bara lyckades se en gång. Svaret kom senare att några tjejer i hans klass fått en helikopterflygning i studentpresent & därför blev lastbilen ståendes för att vänta på dem. Av oss fick Rickard en silverkedja samt en tur i zorben i Döviken, Hammarstrand. Jag hoppas & tror att det var uppskarttade presenter!
Stolta storasykon & en nybakad student

Ett stort GRATTIS & ett lycka till önskar jag dig kära bror! Hoppas du får jobbet du sökt & att du kommer trivas! Grattis önskar jag såklart även kusin Jeanette som även hon tog studenten i torsdags. Bra jobbat & ett lycka till önskar vi till dig.
Vi brukar retas lite med Rickard & undra om det inte är dags att flytta snart nu då, men så kom jag precis på att det går ju inte alls! Han är ju pojkarnas favorit & de tycker ju att det är så roligt att få komma hem till momma & moffa & sen kunna springa upp till Rickard som alltid har tid med dem. Antingen spelar de data, eller så får de gå runt i hans rum & titta. Ibland spelar de fotboll eller hoppas på studsmattan. Så det går ju bara inte, Rickard kan inte börja jobba & inte heller flytta hemifrån. Då kanske han inte har tid att göra allt sånt roligt med mina barn ;-) Anton frågade häromdagen om han inte kunde få vara hos Rickard någon dag så det kanske är dags nu snart... han får väl ta & ringa. Han hade ju fler frågor också: tex varför Rickard har så många tjejer & varför han har kepsen på inomhus? Vad svarar du på det? :-)

Mer som kommit från Antons mun senaste dygnet:

"-Jag vill ha lila på mina väggar. Sen vill jag ha ketchup & senap. Mamma, varför kan jag inte få ha mat på mina väggar? Bara en ost iallafall? Då kan jag äta på min vägg!"
Ja, det var väl tur han inte sa banan... Som de flesta av er känner till så äter han ju bananer i massor, minst 3-4 stycken om dagen ibland. Idag har det bara blivit en...

Löpträningen går utmärkt för tillfället. Har inte just ont alls & det går att bara springa. Känns som om jag skulle kunna springa & bara fortsätta hur långt som helst & ändå blir jag inte trött. Underbart! Måste dock sätta en begränsning så jag inte kör slut på knäna eller får ont i fogarna igen. Idag sprang jag 4 km & när jag väl stannade var jag inte ens andfådd. Hur har det hänt? I vintras kunde jag knappt springa 100 meter utan att vara helt slut efteråt. Visserligen i täckbyxor, men ändå... Eller är det kanske byxorna som gjort det? Köpte ju faktiskt nya bara för knapt 2 veckor sedan & de är underbara.  Känns också att det är skillnad på att springa där det är slätt mot här hemma där allt är kuperat. Kan nog springa dubbelt så långt på jämnt underlag. Har även kommit på att det nog blir Lidingöloppet istället för Tjejmilen. dels för att jag får mer tid till att träna, men även för att jag har chans till att få startavgiften betald ifall jag väljer det alternativet & det känns lockande. Inte för att det handlar om stora summor, men många bäckar små...Och varför betala extra?


Sen har jag även något mer att berätta men det är alldeles för stort för att bara nämnas här, så det kommer med en egen rubrik så småningom. En del av er vet redan vad jag menar & då vill jag bara säga att det är alldeles fantastiskt & underbart :-) Har knappt hunnit smälta det än :-)


Men nu är det läggdags! Hoppas bara på sol även imorgon, det har regnat & blåst rätt friskt en liten stund nu & det vädret är inte välkommet här! Eller så är det kanske bra, så får jag en chans att ordna upp allting här inomhus i morgon utan att förspilla tid i solen!

Godnatt

RSS 2.0